Crowdfunding voor duurzame energie groeit opnieuw

Crowdfunding voor duurzame energie groeit opnieuw

Steeds meer projecten voor het opwekken van duurzame energie weten crowdfunding succesvol in te zetten. Projecten die energie opwekken uit zon, wind, water en biomassa zien in crowdfunding niet alleen een manier om hun project te financieren, maar ook om draagvlak te creëren voor hun plan.

Via crowdfunding investeerden 450 particulieren samen 750.000 euro in de Dommelstroom Waterkrachtcentrale 

10,6 miljoen euro

In 2016 is inmiddels meer dan 10,6 miljoen euro opgehaald met crowdfunding voor duurzame energie. Maar liefst 6,1 miljoen euro daarvan is dit jaar ten goede gekomen aan zonne-energie projecten. Vijf jaar geleden, in 2011, bleek zonne-energie nog slechts goed voor 60.800 euro aan crowdfunding. Ook crowdfunding voor waterkracht is in opkomst: de Dommelstroom waterkrachtcentrale en de Tocardo Oosterschelde getijdenstroomcentrale wisten respectievelijk 750.000 euro en 850.000 euro op te halen via het crowdfunding platform DuurzaamInvesteren.

Bekijk hier het item over crowdfunding voor duurzame energie terug dat we maakten met het NOS Journaal.

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar het waarom achter deze trend? Of wilt u horen het is om als initiatiefnemer van een duurzaam energie project crowdfunding in te zetten? Luister dan naar het interview dat we met samen met de Dommelstroom Waterkrachtcentrale hielden op Radio 1 (06:33) of bekijk het item dat we met de NOS maakten voor het 8 uur journaal.

Crowdfunding voor uw duurzame energie project?

Overweegt u zelf om crowdfunding in te zetten voor uw duurzame energie project? Wees dan welkom in één van onze Kick-off Workshops waarin u leert hoe u crowdfunding kunt inzetten voor uw project. Direct aan de slag? Neem dan vooral contact op: we helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *