Crowdfunding Day 2015: een verslag

Crowdfunding Day 2015: een verslag

Met crowdfunding sta je 1-0 voor, zo kopte NOS op 3, naar aanleiding van Crowdfunding Day. Een verslag van Europa’s grootste crowdfunding congres: 

Crowdfunding Day was afgeladen vol: een ware crowd aan voorlopers die gebruik maken van crowdfunding en het fenomeen verder op de kaart zetten in Nederland. Prominente sprekers, workshops, paneldiscussies en pitches. Diverse nationale en internationale platforms, ondernemers en crowdfunding experts namen de aanwezigen mee in de kansen en uitdagingen van deze vorm van financiering.

Ervaren crowdfunding ‘masters’ zoals Benjamin Bryant (Pebble, zie foto), Camille van Gestel (WakaWaka) en Don Molenaar (Beam) deelden tips en tricks. Kickstarter’s Jon Leland, leden van branchevereniging Nederland Crowdfunding en andere platforms deelden hun visie op crowdfunding als ‘meer dan financiering’ (lees meer in de Volkskrant).

Roltrap op, roltrap af – geslaagde escalatorpitches

Startups kregen tijdens de escalator pitches de kans om bezoekers te enthousiasmeren voor hun ondernemingsplannen. De ondernemers gingen stuk voor stuk met stapels visitekaartjes van potentiele investeerders naar huis. Sander Halter (de jongste bezoeker van de dag!) ging er vandoor met de prijs: begeleiding naar een succesvolle crowdfunding campagne (lees meer in de Telegraaf). De 14-jarige ondernemer kan hiermee een vliegende start maken met zijn ligstoelen met zonnepanelen.

Winnaars van de eerste Dutch Crowdfunding Awards

Bij een volwassen sector horen natuurlijk Awards. Als afsluiter van Crowdfunding Day werden de meest toonaangevende crowdfunding campagnes voor bedrijfsfinanciering gevierd en geëerd tijdens de allereerste editie van de Dutch Crowdfunding Awards.

De winnaars zijn WakaWaka (publieksprijs verkozen via Sprout), SnappCar(Juryprijs), Mantelaar (Pioneer Award), Combi Isolatie (Fusion Finance Award) en Donner (Crowd Power Award)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *